2021. február 02. 19:05 - Professor_Shub Niggurath

Portrayal of Guilt - We Are Always Alone (2021)

A Portrayal of Guilt új lemeze volt az egyik, amit a legjobban vártam az idén. A Let Pain Be Your Guide óta követem őket és volt mit követni. 4 éve aktívak és eddig ez a második nagylemezük, ezenkívül pedig kidobtak még kettő EP-t és három split-et. Szóval, szó szerint okádják magukból az anyagokat, emellet pedig nem nagyon lőttek még mellé. Spolier alert, most sem.

A recept továbbra is adott. Fogjuk a screamo vehemenciáját és fiatalos lendületét, meg persze a katartikus érzelmi megnyilvánulásokat és nyakon öntjük a metal mocskos és posvány szagú kipárolgásaival. Persze ezek mellet van még itt sok minden, de talán ez a legtömörebb megfogalmazás. Amíg az első lemez még csak egy enyhén black metal-os screamo anyag volt, itt sokkal jobban belementek a stílusok keverésébe és szinte hibátlanul olvasztották össze ebben a gyötrelemmel és nihilizmussal teli üstben. Matt károg mint a sátánvarjú a blast meg szaggatja a fejünket, így kezdünk be a The Second Coming-al. Ami rövidsége ellenére is jól bemutatja mire is számíthatunk, ebben a szűk 27 percben. A váltások változatosak, ahogy a tempó is. A dallamok sokszor simogatóak, de mégis az egész úszik a mocsokban. A metal és a régi hardcore zenék mosdatlansága köszön vissza a hangzásban úgy, hogy közben kellően modernül is szól. A gitárral tökéletesen keltik a feszültséget, amit többnyire mindig sikerül a tetőponton szét verni, egy blastbeat katarzisban.

A bezárt állat módjára acsargás, az egyedül lét és a kilátástalanság dinamikus harsonái vájnak lyukat az elménkbe. Az apró zajok, épp annyira megterhelőek mint maga zene, de mégis midnig adnak egy kis pihenést és megnyugvást a következő szélvész gyors adag előtt. Így a lemez végig érdekes marad, nem ég ki a saját gyorsaságában. Sötét, gyors ls dühös. Kilátástalan és depresszív, egy adag gyógyszer a magányos léleknek, ami nem biztos, hogy jót tesz, de mégis utána marék számra fogjuk bekapkodni.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr1316413514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Professor_Nagaarum OMons 2021.02.03. 09:42:38

Baromi fogós, és állati jól szól. Él az egész.
süti beállítások módosítása