2023. február 06. 10:20 - Professor_Pikt

Breastbone – Demo (2023.)

 

breastbone.png

 

 A napokban látóterembe került a Breastbone nevű csapat, akik alternatív rockként aposztrofálják magukat. Nos, elkezdtem hallgatni az anyagukat, nem mondom, hogy az ilyen zenéktől teljesen elszokott a fülem, de náluk nem tudtam azt megjátszani, hogy a hallgatás közben írok. Ilyen fura módon még egy zene sem kötött le.

Indításnak a Go and See c. dal engem teljesen megvett. Ahogy ez a keltás jellegű, hűvösen ringató vokál felvezeti, az hátborzongató. Hogy fordult át ez a hallgatás folyamán egy könnyed, hallgatható merengőbe, fogalmam nincs.

A Strokes is egy érdekes keverék, mindig szerettem azokat a zenekarokat, akik ügyesen egyensúlyoznak különböző stílusok határain. Ez vokális produkcióknál mindig nehezebb, mert a vokál általában egy irányba húzza a stílust. Viszont ezek a srácok nagyon változatosan szerepelnek.

Nem csinálnak semmi feleslegest…de azt nagyon jól.

A Wings-től is valami ropogósabb punkrockot vártam elsőre, de a megfejtések egy alternatív zenei majálissá vittek a végére. A már már disszonánsan kísértő ének számomra olyan, mint valami fúvós hangszer benne…wtf?!

A Bleeding Reel nyomokban country ízt tartalmaz számomra. Borka énekei nagyon különlegesek, egyrészt rendkívül sokszínű, másrészt az angol szövegbe magyar részeket kever, ami a tekintetet közel húzza a képernyőhöz…mintha az segítene abban, hogy megfejtsük ezt a zenét, amit igazából CSAK élvezni kell.

Hawking Radiation – az első szám, amiben nem érzek túl sok variálást, nagyon kellemes rockzene, olyan, mintha a QOTSA még mindig jó lenne (no offense). Lehet szörfözni egy nyári estén, az Alföldön, egy tücsökzenés mezőn? A Breastbone számomra azt sugallja, igen.

Mental…ez a szám hipnotikus hatással bír...ha eddig nem bűvölődött volna el a hallgató, mint Pikt, a Go and See első másodpercétől kezdve. 

Mindent egybe véve a Breastbone egy érdekes, és kellemes produkciót nyújt. Teljesen underground-kompatibilis, mivel ez gondolkodó embereknek való zene. Biztos lehetne nyirbálni, meg producerelni, meg „a kevesebb néha több”-ezni, de ezek a tagok nagyon ügyesen művészkednek. Hát hadd csinálják!

 

https://breastbone.bandcamp.com/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr5418042396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása