2020. május 07. 21:14 - Professor_Shub Niggurath

Endon - Boy Meets Girl (2019)

Valamilyen oknál fogva, tavaly én lemaradtam az új Endon lemezről, de jobb későn mint soha, szokták mondani. Óramű pontossággal jelentkeznek két évente  új anyaggal, úgyhogy még éppen időben pótolok. Mert a lemezeik feldolgozásához kell idő, rendesen. Fogtak ezek a japán úriemberek minden rohadás stílust, ami mocsok zajos, mint a black metal, sludge, hardcore és természetesen a noise, majd kevertek belőle egy olyan kakofón rémálmot, amitől angyalok potyognak az égből és még a jó isten orra vére is elered. A baj csak az, hogy ebből nem lehet felkelni, mert eleve ébren vagyunk, mondjuk nem is tudnánk, olyan letaglózó és magával ragadóan kaotikus. Oda-vissza  tekerik csavarják a stílusokat, hogy felépítsenek belőle valamit, amit két pillanat múlva magába omlasztva érnek el egy érzelmi katasztrófát. A két zajvarázsló teszi a dolgát, mindig szól valami, mindig manipulálják a zajokból épített átkaikat. Az egész egyszerre felfoghatatlan és undorítóan simulékony az arra fogékonyaknak, az biztos, hogy nem ez a belépő szint az ilyen zenékhez. Azt gondolom nem is kell mondani, hogy a Thrill Jockey-nál jött ki.

Egyébként, egy koncepciós lemezről van szó. A középpontban a címben is szereplő fiú van, aki a zaj méhéből született és megismeri a világ konfliktusait, a szerelmet és mindent ami emberi. Simán elmenne valami pszichológiai horror filmzenéjének. Mondjuk ha David Lynch rendezne egy romantikus Hellraiser filmet, az lenne ennyire zaklatott és szürreálisan idegen. Vonaglik, csápol, majd a sarokban üvölt, közben meg viccből mentálisan megerőszakol, ilyen a lemez. Egyik percben Dead Kennedys a másikban Cluch, bipoláris forgószél.

Bedobok egy koncertet is, amit 4 éve vettek fel a Saint Vitus bárban. Eddig az énekesről nem volt szó, mert azt szerintem látni is kell mekkora állat. Mondjuk ez is hazugság, mert mindegyikük egy állat, az a kapucnis zajprofesszor mégis mi a jó francot csinál? Meg mivel? Ezek olyan bulit csinálnak, ahova nem szórakozni mész hanem, hogy pofán basszák még a lelked is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8115669564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása