2020. november 06. 11:04 - Professor_Shub Niggurath

Gag- Still Laughing (2020)

 

A Gag új lemezének címe elég találó, hiszen még mindig röhögök ezen a király borítón, akárhányszor csak meglátom. Mennyivel érdekesebb, egy ilyen prosztóian művészi kompozíció, mint egy milliomodik tökéletes precizitással megrajzolt death metal démon.Na meg figyelem felkeltőbb és marandóbb is. Mondjuk nem a külcsín a lényeg, de én azt vallom, hogy sokat hozzá ad egy lemezhez. Még ha arányaiban nézve kevesebbet is vesz el, ha mondjuk béna. Szóval 4 év után végre új Gag, az America's Greatest Hits nagy királyság volt és nem árulok el nagy titkot, hogy most sem lőttek mellé a srácok. Nálam eleve könnyebb helyzetből indulnak, az ilyen fajta hardcore zenék, de ők azok akik igazából nem szorulnak semmilyen előnyre. Mert rohadt jó dalírói érzékük van. A 80-as évek mocskolódás köszön vissza, nyekergő gitár ez a eltéveszthetetlen visszhangzós vagy milyen ének és a beleszarással keresztezett állatias vehemencia.

Azért egy enyhe csalódásom van, én titkon reménykedtem, hogy az America's Greatest Hits végi szaxofonos dolgot majd tovább viszik. Hát igen, a hegedű mellet nekem a szaxofon a másik fétisem. Ha az megszólal, nálam általában szintet lépnek a dolgok. Tök mindegy, hogy egy szépen megkomponált romantikus dallam, vagy valami free jazzes noise őrület, ez a hang olyan kaotikus éteri kapukat nyit meg, amit más nem igen tud. Viszont eltértem a lényegtől, nincs szaxofon, helyette van szinti és ilyen dark wave-es syntwave-es lötyögés. A vicc pedig az, hogy ez éppen olyan jól áll nekik és éppen annyira illik ide, mint legutóbb a szaxofon. Szóval a szinti tökéletesen bekeretezi, azt amit igazából elvárunk tőlük. A Still Laughing már egy energiától duzzadó, pofozkodós hardcore himnusz, egy rohadt jó riffel. Ahogy a Mad Dog meg egy beton fal csapkodó 50 másodperces köpködés. Nekem valahogy róluk mindig az ilyen bőrkabátos, bandanás, sikárotokban láncpörgetős bandák jutnak az eszembe, mondjuk ez meg lehet az előző lemez borítójának a hozadéka. A High og a Gun Powder-ben meg úgy sípol a gitár, hogy ha egész nap ez szólna a fejemben a veszekedő hangok helyett se lenne semmi baj. Viszont nem fogom végig ugatni a számokat 19 perc az egész, ne legyél lusta fos, hidd el, hogy jó oszt jó napot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr416275832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása