2020. november 20. 18:46 - Professor_Shub Niggurath

Kira McSpice - Attack (2020)

Idén már írtam Kira egyik cuccáról, alég jó kis dark ambient volt az Aura, most viszont itt az új lemez, Attack címmel. Ami amúgy nem véletlen, már a legelső hang sejteti, hogy megint valami más lesz. A gitár úgy brümmög mint a seggét vakaró sátán a pokol legmélyebb bugyrában. Aztán jön Kira és sikít, én meg állok reggel a buszmegállóban a gyár előtt várom, hogy haza takarodhassak aludni és csak annyi szalad ki a számod halkan, hogy mi a fasz??

Ilyen betegesen, faájdalmasan zseniális éneket már régen nem hallottam. Egyébként az egész lemez full sludge/doom lett nyakon öntve kínnal és szenvedéssel, ami nem meglepő hiszen Kira-ról van szó. Mondjuk sejthettem volna, hogy valami ilyesmi lesz, hiszen instán nagyon tolta, hogy már zenekar van körülötte. Viszont akkor se számítottam egy ilyen súlyos arcon rúgásra, még akkor sem ha várható volt. Az első dalok többynire rövidek és változatosak, Kira váltogatja ezt az elmebeteg sikolyt és az éteri szirén énekét ami rohadt jó dinamikát ad az egésznek. A rengeteg súly és málházás mellet viszont vannak fülbemászó kellemes dallamok is, így lesz egyszerre érzelmes, kemény de mégis ragadós a végeredmény. Ez is szerintem a művésznő személyiségét adja vissza, a látszólag aranyos törékeny nő, aki mindig is a belső démonaival küzdött és tett szert közben olyan erőre és hatalomra, amivel túléheti ezt a szart amit mi életnek hívunk. A nyugalom és a küzdelem is vissza jön a zenében. A Daylight például a nyugodt lassan telő és mégis kellemes nappalokat takarja, éteri ének, vánszorgó, kellemes dallamok. Addig az Attack gyorsabb, csatára készülő küzdelem, töredezett kapkodó, fursztrált és fájdalmas főleg az éneknek köszönhetően. A végén a Womb ami majdnem kiteszi a lemez felét, pedig egy tökéletes lezárás. Lassan építkező málházás, a gitár vág, az ének símogat. A lemezt egyénként három nap latt vették fel, éjszaka valami raktár épületben, ami mondjuk elég menő és szerintem tökéletesen hozza is a hanguatott a lemez. Három lemez eddig, ami mind más, el sem tudom dönteni, hogy melyik tetszik jobban, jó igazából eltudom, az ének miatt tuti ez. Viszont már most kíváncsi vagyok, hogy merre tovább. Mondjuk egy teljes lemez hosszúságú ugyan ilyen metal móka jöhet még.

 

Címkék: kira mcspice
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr516292756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása