2021. június 29. 21:32 - Professor_Shub Niggurath

Turnstile - TURNSTILE LOVE CONNECTION (2021)

turnstile.jpg

Idén már volt egy új Turnstile dal, nem is volt rossz. Most viszont a semmiből begurítottak egy új EP-t, amin rajta van az előbb emlegetett Mystery meg még három dal, amiből mondjuk az egyik csak egy átvezető, szóval kettő. Nekem ezek a baltimore-i srácok személyes kedvenceim, szóval ha fullos elfogultságot tapasztalsz ne lepődj meg, mondjuk, ha eddig is olvastad amiket ide írkáltunk ez nem lesz újdonság, hogy az egész teljesen szubjektív.

Elég messze vagyunk már a Nonstop Feeling vagy éppen a Pressure to Succeed hangzásától. Ha nem jött át a Time & Space elnirvanasodása, akkor valószínűleg ez sem fog. Talán még mélyebbre mentünk a nirvanaba, a nyers hangzás legalábbis köszönő viszonyban sincs és ez így is van jól. Tök felesleges lenne, hogy ők is tolják tovább a 80-as, 90-es évek hangzását, hiszen van arra pár tucat banda amik még jók is. Az pedig egyértelmű, hogy ők most elkaptak valami flow-t és nagyon ráéreztek valamire. Ami picit lightos, picit post-hardcore talán még indie is, de 100% Turnstile és hardcore. Hiszen mi hardcoreabb annál, hogy szarni bele és csinálni azt ami nekünk tetszik?

Az egész lemez mindeössze 8 perc, erre is elég sokat kellet várni, de én teljesen elégedett vagyok a hosszát kivéve mindennel. Már a Holiday simán bekezd egy olyan témával, amire nem lehet nem bólogatni.  A visszhang ének megmaradt, viszont Brendan sokkal jobban nyomja a dolgokat. Az ilyen apró kis zörejekről és hangokról meg nem is beszélve, amik színesítik az egészet. A borítót elnézve és a zenét hallgatva pedig simán ilyen fülledt, nyári hangulata van az egész anyagnak, szóval tuti nem véletlen, hogy most jelent meg. Viszont annak ellenére, hogy osmány mód dallamos az egész, mind zeneileg mind ének ügyileg, olyan szinten tele van energiával, hogy majd szétrobban. A T.L.C-vel pedig megmutatják, hogy tudnak még ők ilyen félmeztelen gitárlóbálást is, ha akarnak. Az egész EPhez egyébként Brendan rendezet egy kis filmet, ami kicst művészkedős, de igazából a képivilág ennek ellenére is teljesen hozza azt a hangulatot amit a zene is. 

9/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr7216608420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása