2022. március 01. 09:53 - Professor_Shub Niggurath

Yearning - MMXXII (2022)

asd_4.jpg

Idén már jöttek szembe kiváló screamo lemezek, de egyikről se sikerült írni. Viszont néha el kap az az érzés, hogy most egy bizonyos stílusú zenét akarok ki rakni a blogra. Most pédául azt éreztem, hogy régen volt már screamo a Barlang, bár mire ezt leírtam, eszembe jutott a Foxtails, na mindegy. Szóval az év első hónapjaiból ez az egyik kedvenc screamo lemezem.

Ha meglátjuk, hogy Zegema Beach vagy No Funeral Records szinte azonnal el is könyvelhetjük, hogy egy jó lemezzel van dolgunk. Ez a két kiadó olyan szinten viszi tovább a stílus lángját 2022-ben is, hogy arra nehéz szavakat találni. Már-már hátborzongató, hogy szinte nem tudnak mellé lőni és olyan szinten merítenek a kondér legaljáról, hogy az előtt csak kalapot lehet emelni. Innen már csak ízlés kérdése, hogy kinek melyik jön be, válogatni van miből szerencsére.

 A Yearning-ról nem lehet sokat tudni, bár úgy érzem jelen pillanatban nem is érdekes. Montreal-i banda, ami már eleve jó jel, az pedig, hogy a No Funeral hozta meg talán a még jobb. Amivel engem megfogott, azon kívül, hogy simán elmegy egy picit dallamosabb Orchid worshipnek is, az a tömörsége. Miközben a világ szét hullni látszik körölöttünk, nagyon jól esett ez a 10 perc se, amiben nem lacafacáznak, hanem másfél percekben tolják az arcunkba az érzelem cunamikat. 7 dal, 9 percben több mint kiváló adrenalin bomba. A legszebb az egészben viszont az, hogy így sem egy fék nélküli kopácsolást kapunk. A játék időt teljes mértékben ki használják, még ha nem is sok, és ebbe a pár percbe annyi változatosságot képesek voltak bele vinni amennyi csak lehetséges. Szépen kitartott dallamos pengetések, amik post rockos felüdülést adnak, az alapjáraton emoviolance-nek mondható zenében. Ezeket a részeket, nagyon ügyesen használják a cséphadarások fel és levezetésére. Az elbum címe egyértelműen a 2022 római számokkal és az egész lemez ezt az érzést adja vissza. Tényleg csak pillanatokra van megállás, egy aprócska lélegzetvétel erejéig, hogy életben maradhassunk és tovább döfködhessék a kést a gyomrunkba. Mert ez a lemez kb ezt az érzést kelti, tökéletes zenei lefestése az idei évnek és annak ami jelenleg történik a világban. A harag és kilátástalanság járja táncát, pontosan azok az érzések amit jelenleg egy átlag ember érez, ha követi és érti is valamennyire azt, hogy mi folyik a világban. Ennyi 10 perc, ha szereted a stílust biztosan nem megy félre, ha még sem tetszik, meg csak 10 perc volt.

cséphadarós 9/10

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9217768722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása