2022. augusztus 16. 11:37 - Professor_Shub Niggurath

God's Hate - God's Hate (2021)

gods-hate-1614790565.jpg

Ez is egy olyan lemez, ami tavaly többszöri hallgatásra is elment mellettem. Viszont, mikor pár hete néztem a Hate5sixes videójukat, muszáj volt újra ránéznem a cuccra és kitudja miért, de elkezdett működni, nem is kicsit. Ez megint csak egy jó példa arra, hogy néha érdemes visszanézni olyan dolgokra, amik elsőre nem jönnek be. Mert lehet csak nincs olyan passzban az ember, vagy a fasz se tudja, magamon se tudok eligazodni. A lényeg, hogy így egy év távlatából a God’s Hate azonoscímű lemeze szaggat rendesen és hetek óta be van ragadva.

Öt év telt el, az első nagylemez óta és úgy néz ki, hogy a srácok csak mérgesebbek és felbaszottabbak lettek. Maga a zenekar egyébként a Twitching Toungeos Colin Young és Brody King szerelemgyereket. A koncepció egyszerű volt, Brody az egy medve nagyságú nyakig szét vart állat, hivatásos bírkozó, akinek olyan kiállás van, hogy mentem össze hugyozod magad. Colin meg azt mondta, hogy ennek a bika csávónak muszáj frontembernek lennie. Amiből még nem jönne automatikusan, hogy a külsőségek miatt, jó is lenne a szerepben, de amúgy az lett, nem is kicsit.

Alapjaiban egy klasszikus alapokon nyugvó metallic hardcore lemezzel van dolgunk. Keleti parti, Hatebreed, Merauder, Full Blown Chaos meg hasonló cuccokat alapul véve. Sehol nincs a fiatalok steril hangzása vagy csivava csaholása, amit én egyébként imádok. Ez tényleg full old school cucc és igazából nem is kell nagyon többet várni tőle. Amit vállal, azt viszont szinte teljesen hozza is. Már a kezdő sample, amiben mondják, hogy „we are number one in violance” előre vetíti, hogy itt nem lesz szarozás. Ebben a másfél perces introban még vokál nélkül, de már megy a döngölés meg a fogós riffek produkálása, ami az egész lemezre jellemző lesz. „Life is hard, be harder” mondja az első normális dal. A szövegek nincsenek túl bonyolítva, bár senki sem vár shakespearei magaslatokat egy ilyen zenekartól. Mégis kell egy kis érzék, hogy ne kelletlenek és bénák, hanem oda mondagatós, tömény élet igazságok legyenek és itt ez többnyire meg is valósul. Meg amikor egy ekkora gorilla, mint a Brody üvöltözi, hogy Be harder, azért még én is felszívim magam a 60 kilómmal, hogy mi a fasz van. Szóval ez teljesen működik, Brody simán elhiteti veled, hogy szét basz téged, mindenkit még a világot is. Közbe meg nem merül ki az ének sima klasszikus üvöltözésben, simán beénekel olyanokat, hogy csak lesek. Kicsit olyan, mint az Age of Apocalypse, csak itt működik, meg nincs túl használva.

Zeneileg meg tele van verve király sampleökkel, ami nálam mindig jó pont. És tökéletesen tartják az arányokat a fogós riffek meg a bulldozer beatdown témák között. A Nailses Taylor Young még gitárszólókat is kent fel, meg egyébként is Ő keverte az egész lemezt. Mindig is lehetett sejteni, hogy ért a dolgokhoz és itt is kellően száraz és arcbamászós lett a végeredmény, ami valahogy visszaadja a los angelesi napszítta fakóságot is. Nagyon sokat itt sem lehet magyarázni, mert piszok egyszerű a recept, ami működik is.Talán még annyit, hogy a Valley Beyond azért elég király kollab lett, a Terroros meg Human Garbagees arcokkal.

bulldózerrel verekedős 8/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8317909267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása