2023. április 15. 14:18 - Professor_Shub Niggurath

Bonjour - Tristesse - Againts Leviathan! (2023)

a3646349351_10.jpg

Harmadik lemezéhez ért, a Heretoir-os Nathanael solo zenekara a Bonjour Tristesse. A magát anarchista black metalként aposztrofáló, egy személyes létesítmény, most se bízta a véletlenre a dolgokat. A lemez címe meg az egész lemez tematikája Fredy Perlman Againts His-tory, Againts Leviathan című, zöld anarchista könyvén alapszik. A könyv lényegi mondani valója, hogy a technológia, a társadalmi berendezkedésünk, vagyis a mai modern világ cakumpak, csak arra szolgál, hogy a többség még nyomorultabb legyen, a bizonyos 1% boldogságáért és jó létéért. Erre a témára, mi is lenne jobb, ha nem egy bánat black metal lemez?

Black Metal Against Civilization! Szól a szlogen és már az első dal szövegét böngészve egyértelművé válik, mi is van mögötte. A civilizáció ellenes primitívség van a zászlóra tűzve, mégis zeneileg sokkal inkább a modernebb 2010 környéki black metal a hangsúlyosabb. Nekem mindig a Wolves in the Throne Room ugrik be róla, mármint az az időszak, amikor még jó volt. De még picit annál is nyersebb. Egy hadakozó állat képe sejlik fel előttem, aki nem találja helyét a modern világban. Nyers, erőszakos, de mégis átgondolt és jól kimunkált. Az eszeveszett blastok és tremolok tengerében, simán megférnek a post black-es kiállások és a kecses dallamok is. Az anarchista kiáltványokat pedig tökéletesen hozzák a halálvarjú károgások. Ennél a lemeznél hasonlót érzek, mint nem régen az Endless Swarm-nál. Ahogy az, ez sem mutat sok újdonságot, mégis látszik, hogy aki csinálta imádja és érti is a stílust. Nincs sok minden, amiről lehet beszélni, jó arány és dallam érzékkel elkészített pöpec black metal. Ami tökéletesen lavírozik a nyers cséphadarások és a fülbemászó post blackes témák között. 4 dal van, abból 3 tíz perc feletti, még sem elsz egy percre sem unalmas, változatosságban, hangulatok le és fel bontásában sincs hiány. Hallgatni kell, meg felégetni a civilizációt. Ha Corbata fest után marad pénze valakinek, akkor most meglehet venni kazin is, mert az a lényeg. Tape masterrace! ÖÜGH!

civilizáció romboló torpedós 8/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8018103086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása