2023. május 31. 17:16 - Professor_Pikt

Éjszakai bevetés 1. - Pharmakon (US), Napok Romjai, noahstas @ROBOT

pharmakon_fekvo.jpg
Napról-napra fejlődő blogunk egy újabb rovattal bővült, amiben rendszeresen ajánlunk olyan bulikat, amik az underground igazi esszenciáját szolgáltatják a vájtfülű közönségnek. Rovatunk első számának egy igen speciális hangversenyt ajánlunk. Van fehérzaj, háttérzaj, uniform-zaj...stb, és van a ZAJ. Az alábbi előadók a noise zene legjobbjai közé tartoznak, a Robotban hallgathatjátok/láthatjátok őket, 06.02-án. 

Az esemény:

: Pharmakon (US) : Napok Romjai : noahstas : | Facebook

Elmondásuk szerint: 

Pharmakon

Margaret Chardiet New York-i interdiszciplináris hang művész, akit underground zenészek és művészek neveltek fel, a város szenvedélyes kulturális közösségében nőtt fel. A továbbtanulás helyett 2006-ban, 16 évesen, útjára índította a Pharmakon elnevezésű kísérleti zene projektjét. A Pharmakon projekt, entitás és folyamat sokat fejlődött az évek során és igazán változatos formákban létezik, Margaret személyes tapasztalatiaval és autodidakta életfelfogásával együtt, vagy inkább azon belül.  Zenei munkássága egy kényszerű önbirtoklás, a vadság és a zsigeriség ünnepe, amely performatív módon hagyja maga mögött azt a társadalmat, amely soha nem fogadott el semmi olyat igazán, amit ne tudna kihasználni. Chardiet az harsh-noise, death industrial zenét használja eszközként, hogy az önbirtoklást fiziológiailag és térben is eljuttassa a hallgatóság testébe. Élő fellépései magával ragadó, szélsőséges önkifejezési formák. 2013 óta több szóló lemezzel is jelentkezett, melyek mindegyike a neves Sacred Bones kiadónál láttak napvilágot. Margaret korábban számos punkegyüttesben is játszott, valamint zenét komponált a Transfiguration (2017) és a Sound of Metal (2019) című filmekhez. A magyar közönség 2016-ban, a Swans A38-as koncertje előtt már megismerhette élőben a Pharmakon erejét, azonban önálló klub koncerten most láthatjuk először.

 

https://pharmakon.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100044897684803

https://www.instagram.com/pharmakon_noise/

 fh010001.jpg

Napok Romjai

A Napok Romjai egy minimál elektronikára épített, ambient, ritual – ambient project, ami elektronikus industrial – noise – rock Naqoy duó basszusgitárosát (Szabó Károlyt) takarja. Az első anyag Pieces From The Edge Of The Event Horizon címmel 2021-ben jelent meg, amit Sándor László fotós képsorozata inspirált. Tavaly készült el az Impermanent című EP, amit a Der Zunder projektet működtető Kósa Csabával (Entrópia Architektúra) közösen öltött végleges formát. Ez az együttműködés elképzelhető, hogy valamilyen testet öltve hosszú távon fennmarad a jövőben is. Ennek a közös kísérletnek a bemutatkozását lehet majd először élőben megtapasztalni a koncerten, ahol az Impermanent és a Der Zunder összeilleszthető részei fognak egy egységes keretbe foglalva elhangzani. „Veszélyes dolog metafizikát keverni az ilyen zenébe, mert könnyen kipukkadhat, de itt működik és hatásos." - Recorder.blog.hu, az Impermanent-ről. Transzcendentális ritual ambient, ami örök témákat feszeget kellő közelségből, hiszen Károly és Csaba is aktív buddhista gyakorlóként állnak ehhez a zenéhez.

https://www.facebook.com/napokromjaibp

https://napokromjai.bandcamp.com/

 napok_romjai.jpg

 

noahstas

Barta Bence vizuális művész 2014 óta működteti zenei projektjét, mely a power electronics, industrial és harsh noise műfajok tengelyén mozog, sok feedbackkel, lüktető analóg szintetizárorokkal, valamint széteső tape loop-okkal. Bemutatkozó anyaga, a Black Bile, tavaly jelent meg az EXILES kiadó gondozásában, melynek központi témája az elfojtás, a melankólia és a depresszió.

 

https://www.instagram.com/n0ahstas/

https://www.facebook.com/noahstas

noahstas.jpg 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr4118136258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása