2020. április 29. 11:37 - Professor_Shub Niggurath

Élőben a karanténból - Live album válogatás

A legutóbbi Brutus-os posztom után, még szembe jött egy pár koncert lemez és videó. A tehetetlenség idején, zenekarok és fesztiválok is sorra dobolják ki, az eddig ki nem adott koncert felvételeket, a frusztráció csökkentése érdekében. Amiknek bevétele nagyrészt jótékonyságra megy. Mivel, gondolom másoknak is hiányoznak már a  élő megmozdulások, gondoltam csokorba szedek egy párat a nagy live album kiadás hullámában, hogy utána el is lehessen engedni ezt a témát.

Az Inter Arma jelenleg az egyik legsúlyosabb és legkreatívabb extrém zenei formáció. Szinte tökéletes érzékkel keverik a black, death és doom metal elemeit egy mérgezően tömény élménnyé. Tavalyi Sulphur English lemezükkel pedig, ismét egy magasabb szintre emelték magukat. Mint dal írás mint hangzás tekintetében. Pár napja pedig kijöttek ezzel a rövidke live albummal, amit 2017-ben vettek fel Tucsonban.

A Full of Hell-t párszor már dicsértem és még fogom is. Az egyik személyes kedvencem, attitűdben és produkcióban is, az amerikai színtér zászlóshajója a kísérleti extrém zenék tengerén. Zajos és eszeveszett, mocsaras és intenzív, súlyos és éles, ezek mind ők akár csak egy dalon belül is. Ez a lemez már mondjuk kint van pár éve, de aktualitását most az adja, hogy felkerült több streaming szolgáltatásra is.

Ez ismét egy tavalyi Roadburn-ös felvétel. Most majd lehet kinyílnak a bicskák néhány zsebben, de kapásból három sokkal izgalmasabb lengyel black metal zenekart is tudnék mondani, mint a szét hype-olt Mgla. Ezek közül az egyik pedig a Mord ' A' Stigmata. Hangulat teremtésük és dallamérzékük magasan az átlag fölé emeli őket, ami csak jobb és jobb lett az új lemezekkel. Nem is beszélve a szokatlan, de mégis ötletes és megjegyezhető megoldásaikról. Ez a lemez pedig egy tökéletes kiindulópont az ismerkedéshez.

Az utóbbi időben eléggé megkedveltem ezt az új vonalas, modern metal-os hardcore vonalat. Igaz, rengeteg középszerű zenekar van akik csak keménykednek, de a Knocked Loose pont nem ilyen. A nagyoktól tanult alapokat tökéletesen vegyítik a modern kor elvárásainak megfelelően, a súlyos death metal és beatdown-os zúzásokkal. Mind ezt teszik úgy, hogy az ultra súlyos keménykedés mellet nem felejtettek el dalokat sem írni. Felturbózott pincsi kutya vokállal köpik és ütik arcunkba dühüket és frusztrációjukat. Amit az alábbi video a kedvenc hardcore csatornánkról, jól be is mutat. Mondjuk ez a kordonos klub nem a legmegfelelőbb ehhez a zenéhez, de abból élünk ami van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr5715647470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása