2020. május 05. 20:59 - Professor_Shub Niggurath

Sial - Tari Pemusnah Kuasa (2020)

 

Azt mondják, hogy teher alatt nő a pálma. Ezért nem véletlen az sem, hogy a nem éppen ideális politikai és társadalmi berendezkedések árnyékában virulnak, a legdühösebb és legvadabb zenék. Egy ilyen virulgató banda a szingapúr-i Sial is. Kínaiak, malájok és indiaiak alkotják ennek az aprócska városállamnak a nagy részét, akik etnikai és vallási hovatartozásukhoz hűen próbálnak együtt élni, egy mondhatni rendőr államban. Noha az utóbbi pár tíz évben, nyugalom van náluk, attól függetlenül ez egy tökéletes táptalaj, a frusztrált, köpködős punk zenéknek.

Nyers, agresszív és mégis megfelelően dallamos a Sial muzsikája. Noha többnyire a szokásos zajos hardcore formulákat követik, vannak itt rendesen okosságok, szép számmal, amik ki emelik őket a tucat bandák sorából. Így nem merül ki az egész annyiban, hogy egy számunkra egzotikus országból származnak. Ahogy halad előre a lemez, jönnek be szépen, sorban a klasszikus megoldásoktól eltérő már-már törzsi lüktetések. Dobog, lélegzik és menetel az egész lemez, egy pillanatra se áll meg. A szövegek malájul vannak és körbe járnak mindent ami politika vagy történelem. Persze az egész nem érne semmit az énekes csaj nélkül. Aki egy sebzett vadkan módjára, kibaszottul vehemensen üvölti a világba minden dühét, bánatát és ennek az elbaszott világnak minden gyötrelmét. A modern korba ültetett törzsi zene ez, annak minden érzésével és primitív vadságával. Ez egyébként a harmadik lemez, de a többit is érdemes csekkolni.

 

 

Címkék: hardcore sial d-beat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr7115662546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása