2020. július 28. 21:56 - Professor_Shub Niggurath

Gulch - Impenetrable Cerebral Fortress (2020)

A Gulch az egyik zenekar a sok közül, aminek a megismerését a Hate5six csatornának köszönhetek. Ez év elején volt, azóta szénné hallgattam. Elég volt másfél percet megnézni a videóból, hogy szerelmes egyek a zenekarba. Mert baszki ebben a másfél percben több energia van, mint a legtöbb nagy menő banda egész életművében. Most pedig mint derült égből a villámcsapás itt az első teljes értékű lemez, ami mondjuk csak 15 perc, de az senkit nem érdekel.

A recept egyszerű arcon pörgés 15 percben úgy, hogy a fal adja a másikat.Van itt minden ami szem-szájnak ingere. Alapjaiban egy grindcore lemeznek mondanám, de nyakon öntve death metal-al, d-beat-el, hardcore-al, szóval mindennel amitől a forró aszfalton akarsz félmeztelenül breakelni, addig amíg le nem kopik a bőr a hátadról. A tempó menetelős, a dobok mint egy primitív kannibál törzs harci dobjai, üres járat egy pillanatra sincs. Elliot a mikrofon mögött továbbra is egy állat. Emellett pedig minden, de nem unalmas, nem a szokásos egyazon hangszínben hörgést kapjuk végig, változatos, energiától duzzadó és a mikrofonba okádást már-már művészi szinten műveli. Ide még egy érdekesség, az összes szöveget is ő írja, nem enged a közelébe se mást, viszont soha nem használja az "I", "me" és a "you" szavakat. Nem vagyok egy szövegíráshoz értő ember, de ez attól még rohadt nehéz lehet. Röviden és tömören, ez undorító, ocsmány és gyors zene ami mögött ha figyelsz még jó kis technikás trükköket is észre lehet venni. A hangzás hasít, az energia letaglóz. Elég is ebből a 15 perc, mert többtől valószínűleg megállna a szívünk. A végére még ide teszem, az emlegetett videót, házi feladat megnézni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr6216081534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása