2021. június 02. 00:49 - Professor_Shub Niggurath

Penetrode - Penetrode (2021)

 

Nekem a C.H.E.W nagy kedvencem, volt is már róla szó, itt a Barlangban. Ezt a bandát is nekik köszönhetem, mivel az első cuccuk egy közös split volt. Mondjuk annak már négy éve, azóta meg már azt is elfelejtettem, hogy léteznek. Pedig jó kis karika az is, érdemes lepörgetni.

Szóval Penetrode címmel ki jött az első teljes anyaguk. Aki vágja a split-et az sejti mire számíthat, aki nem, annak elárulom, hogy noisos hardcore lesz ma az étlapon. Egyébként tökre nem véletlen az a közös anyag, hiszen a két zenekar eléggé hasonlít egymásra. Mindkettő női énekessel nyomul, minkettő körülbelül ugyanabból a korszakból táplálkozik és mindkettő mélyen nyúl a noise rock mézes csuprába is. Még ha másképpen használjak is fel, a hasonló helyekről merített dolgaikat. Ebben a négy évben a hangzás sokkal letisztultabb lett, mondhatni öblösebb és ezek a pattogós punkos témák is kicsit a háttérbe szorultak, vagyis inkább csak egyenletesebben lettek elosztva az arányok. Ezzel egy kicsit vesztettek a nyersességükből és a vehemenciából is, de azért aggódni nem kell, van még itt bőven mit a tejbe aprítani.

A gyorsaság és a rövid dalok megmaradtak, viszont vannak igazán arcszaggató grooveolások is. Amikor középtempósan cammogunk és Bootsnak kurva beteg hangja van, meg akkora gitár siratás megy, hogy a könnyem kicsordul. Már majdnem kimondtam, hogy jobb is mint a gyorsak, de nem leszek eretnek. Ilyenből van pár és tök jó dinamikát ad az egyébként száguldó lemeznek. A dob játékos és pimasz, meg szerintem rohadt jól szól is, bár én továbbra is hiányolom a zajosságukat, az tény, hogy egyébként jól dörren, néhol már túlságosan is. A noise rock meg furakodik befelé mindenhonnan, viszont nem az olyan őrületett hozza, mint amikor David Yow 60 évesen, félőrült módjára, a Nub alatt a tömegbe ugrál. Hanem egyfajta kisujj eltartós zajos eleganciát, a füledbe mászó apró kis csodabogár, amitől fura lesz, de tudod, hogy mégis jó. Aztán kajak átbasz, mert Boots megint megőrül. A borító meg egyenesen zseni, Snoopy, kádas döglés, pillanat képek a szakadtak minden napjaiból. 

7.5/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr4316579452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása