2021. június 30. 22:10 - Professor_Shub Niggurath

VLKN - Ruination (2021)

vlkn-band-1000x523.jpg

Tavaly egész jót ment a hazai crust mezőny. Volt egy Graveolutionünk egy MassReactionünk is, jah meg a Doomsday Junk For The Useless Drunk, amin szerepel a legjobb hazai crust dal az Esthajnal személyében, bár az 2019-es, na mindegy. A lényeg, hogy megint a szemünkbe kennek egy kis piszkos, még hozzá az Anchorless Bodies, a Hypocrites Breed és a Satelles tagokból verbuválódott VLKN, jelentsen ez bármit is.

Az első lemez 22 percben pirít oda. A recept meg szét metalozott crust, dübörög a D-ütem, meg közösbe mocskolódik a csorda vokál. Egyébként egész jó témák és pofás kiállások vannak, amik még nagyobb erővel lendítik tovább a dühből és frusztrációból táplálkozó kitöréseket. A dallam világ kellemesen északi, mégis párszor bedobtak olyat amire simán felkaptam a fejem, amik nem a szokványos crust iskola hangzása vagy dolgai és simán behánytak pár "banger" számot is, mint a Burning, a Worldchanger vagy a klippes Problem-Reaction-Solution. Persze azért akadnak töltelék dalok. A hangzás egészen jó, ahhoz képest, hogy elméletileg otthoni körülmények között készült, a MassReactionös Toto segítségével, bár nem is én lennék, ha nem mondanám, azért egy kis mosdatlanság még elfért volna. Az éneket pedig egészen erőteljesnek éreztem. Nekem egyébként az Anchorless Bodies gyengéje mindig is az ének volt, annak ellenére is, hogy oda tudnak durrantani akkora himnuszokat mint például az Ifjak Szíve. Ehhez viszont úgy érzem sokkal jobban illik Márton dühös és nyers hangja, meg technikája.

Fullra politikába tolják a srácok és ez jól is van így. Én mindig örvendek ha valaki zenében hallatja a hangját, attól függetlenül, hogy egyetértek vele, vagy nem. Azért az esetek többségében, az ilyen hardcore-os, crust-os mókáknak egy rugóra jár az agya. Meg igazából sokszor el is mennek, olyan kirekesztő szélsőségek felé amik ellen felszólalnak, de most nem ez a lényeg. Az erőszak, erőszakot szül mondja a zenekar és sajnos ez egy olyan igazság amit nap mint nap tapasztalunk a bőrünkön. A Grief végén kapunk egy klaszikus Mézga Családos részletet is lezárás képpen, ami egyébként szinte tökéletesen leírja a mindennapjainkat. Noha ez az oltás ellenes téma ami itt előjön, jelen helyzetünket nézve nem lehet véletlen, és itt számomra már kicsit félre csúszott az üzenet. Mert az oltás szerintem nem politikai téma, még akkor sem ha próbálnak sokan azt csinálni belőle. Attól még, hogy a rendszer nyomja nem lesz szar. Szar az oltás meg átverés, meg birka mindenki csak azért mert O1G akkor igazából ugyanazt a szemellenzős, demagóg narratívát követjük amit a hatalom is diktál, meg egyébként az ellenzék is. Közbe meg én sem értek hozzá csak pofázok, lehet nincs is igazam, kitudja. Lehet nem is erről szól, akkor meg a kurva anyám oszt cshő.

Ui: Mivel a srácok meglátták, hogy lófaszságokat beszélek, ezért Atillától kaptam egy kis kommentárt:

"A Mézga Család jelentre szeretnék kitérni vagy magyarázni, ezt jelen esetben elengedhetetlennek tartjuk, hogy tisztázzuk. Nem az oltás miatt raktuk bele a végére ezt a jelentet, hanem a szigeten uralkodó egyén miatt, aki teljes mértékben hasonlít, a mi vezetőinkre, hogy a népe elé helyezi az anyagi javakat és biztonságát, mintsem velük törődjön. Mellékesem pedig, hogy minden az övé a szigeten.
Ha az otlásos részt kivesszük a végéről nem lett volna kerek a történet, mivel a legvégén, elhangzik, hogy "a vulkán idecsalogatja az embereket", és a VLKN = vulkán."

7.5/10

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8216609484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása