2021. november 19. 18:25 - Professzor_Dunwich

Zmarłym - Druga Fala 2021

118472413_310215413763831_8485038245426506494_n.jpg

2021.11.19-án jelent meg a magukat post-black metalként aposztrofáló Zmarłym soron következő lemeze a Druga Fala.Youtube-os böngészgetésem folyamán akadtam rá erre a kiadványra, „bányageci” hozzáállással el is indítottam. A lemez kezdő tétele laza 6 perc semmi extra, megy a tuka-tuka meg a háttérben valahol felsejlik némi tiszta ének, hát jó… post black! A második dalnál pedig már csak nézek ki a fejemből teljesen értetlenül, ugyanis egy akkora király trip hop betéttel indít, amit kurvára nem vártam, közben folytatódik a kegyetlenség is és ez jellemzi a lemezt. sokkal inkább progresszív black metalnak mondanám a triót, akik egyébként lengyel nyelven tolják.

Szóval a dalokba trip-hop betétek vannak csempészve, nagyon jó arányban keverve a klasszikus black metal elemekkel, a gitár szólók a régi sulis heavy metált idézik és vannak olyan részek, amik már-már a Massiv Attack elszállós tripjét hozzák. Na basszameg ezért megérte felkelni!

A személyes kedvencem mindezek ellenére a lemezről a 3. nóta, ami eleinte kellemesen a középtempó alját hozza és egy annyira baszó nyitó riffje van, hogy onnantól kezdve nem is érdekel, hogy mi történik a dalban, mert már azzal kilóra megvettek, de a dal további része is nagyon hangulatos a gitár szóló, pedig csak hab a tortán.

Az így leírtak alapján az év lemeze is lehetne.. Az egész lemez kellően baljós, kellően sötét, de valahogy mégis úgy érzem patikamérlegen mérték a sötétség és az őrület esszenciáját, számomra picit még billenhetett volna a mérleg. Viszont azon a síkon, ahol Ő mozog, az nagyon jó és aki bírja a váratlan oda nem illő dolgokat egy black metal zenekarnál az imádni fogja a Zmarłym-t!

Ajánlom mindenkinek meghallgatásra, aki szereti a változatos és kreatív megközelítésű black metalt. A srácok ügyesek és aki oda figyel rájuk az nagyon jól teszi!

Jut eszembe! a záró tételt mindenképpen hallgassátok meg egyszerűen zseniális!

 

7/10

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr2216759506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása