2022. november 22. 18:01 - Professor_Shub Niggurath

Exterminating Angel - Inherited Future (2022)

0030184882_10.jpg

A hazai metalcore zászlóshajója, és itt a 90-es évek metalcore-járól van szó, nem a göteborgi bohóckodásról, 3 év után új lemezzel jelentkezett. Aki valami újdonságra számít, az már most léphet is, mert itt olyat nem talál. Talál helyette viszont olyan 90-es évek worshippet, hogy a fal adja a másikat. Nagyon jó látni, hogy idén, már nem Ők az első hazai alakulat, akik az Idioteq-en premiereztették az új anyagjukat. Mert ez azt jelzi, hogy nem én vagyok elfogult a hazai cuccokkal szemben és nem csak én gondolom azt, hogy itthon nagyon fasza dolgok történnek mostanában.

A recept pofon egyszerű, Unbroken,Catharsis, meg a legfinomabb amcsi dolgok a 90-es évekből, bele a turmixba. Ezekhez még az íz kedvéért megy egy kis crust és d-beat, de csak annyi, hogy a saját arculat meglegyen, viszont az is egyértelmű maradjon, hogy kiknek szól a főhajtás. Komor intro indítja ezt a 17 percet, annyira komor, hogy meg is marad az egész lemez végéig. Öröklött traumák, a világban egyre jobban terjedő sötétség, meg ehhez hasonló aktuális és nem túl vidám témák. Nem sok hardcore lemez van, ahol fantasy, pontosabban Dragonlance utalások vannak, szóval ezért alapból jár egy nagy piros pont. Az egyértelmű, hogy ultra kemény az egész, ami mondjuk teljesen releváns, hiszen alapból egy kemény világban élünk. Nincs idő baszakodni, túlélsz vagy elpusztulsz. Bár ezektől a világbajnok riffektől még a dínók is kihalnának, ha nem csapta volna szét őket a meteor. Mondhatjuk, hogy elég dallamos az egész anyag, de még sem megy a lágyság irányába. Végig sikerül, ezt a sötét, súlyos érzelmekben gazdag irányt megtartani, amitől pusztakézzel akarjuk legyűrni a saját, de még mások démonait is. Bulkesz és ökölrázás 17 percben. Olyan változatosan, hogy nem, hogy egy unalmas pillanata nincs, de még legalább ennyi ideig simán hallgattam volna. Mert úgy érzem a srácokban van jelenleg elég puskapor ahhoz, hogy hamarosan legalább egy ennyire jó cuccot robbantsanak. A 9 Lies-nál hamarosan 7” is érkezik a lemez, de egy külföldi kiadó kazin is kifogja dobni, amire már megy az előrendelés, csekkoljátok a srácok facebook oldalát.

ökölrázós 9/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr1317985378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása