2020. május 17. 11:52 - Professor_Shub Niggurath

Buffout - s/t (2020)

Nemrég amikor a Season of Mists-ről írtam, azt mondtam, hogy nem igazán vannak itthon screamo zenekarok. Szerencsére, egy kedves kommentelő kijavított, hogy hülyeséget beszélek és felsorolt egy marék bandát. Kellemetlen. Mondjuk az kellemetlenebb, hogy azok közül csak egyet nem hallgattam ezidáig. (Ezúton is köszi) Szóval ezek után jobb lesz megfogadnom a kung-fu mester tanácsát, a klasszikus Wutang dal-ból miszerint, "You must think first, before you move". Viszont, ok-okozat, így megismertem a Buffout-ot, akiket egyébként nagy valószínűséggel elkerültem volna, ugyanis semmilyen közösségi média platformon nincsenek fent, a Bandcamp-et kivéve.

Ők egyébként sokkal inkább, a powerviolance irányából közelítenek a dolgokhoz. Az egész cucc kurva erőszakos, amire rátesz még egy lapáttal a hangzás. Vannak a trve blackkerek, akik turmixgéppel veszik fel a lemezeiket és közben fél milliós Iphone-ról napi szinten posztolgatnak, két erdei szelfi között, hogy a dekadens digitalizált világból ki veszett az üzenet. Azt nem tudom, hogy a három pesti srác direkt csinálták ilyenre, vagy ennyire futja az erőforrásaikból, de azt biztos, hogy mindenképpen jól jöttek ki belőle. Ha nem direkt ilyen, akkor igazából előnyt kovácsoltak a hátrányból, ha pedig szándékos, elérték a céljukat, mert veszettül horzsol a cucc. Mondjuk mind két esetben, már ennyiből hitelesebbnek gondolom őket, mint az előbb tárgyalt emberkék nagy részét.

Év elején jöttek ki két új dallal, azon kívül pedig tavaly kettő demo-val és van egy két számos feldolgozás EP is. A két választott dal, egy Jeromes Dream és egy Orchid, le is írja merre akarnak tapogatózni zeneileg. Szerintem a Seeing Means More Than Safety ultra erőszakos érzelmi cunamiját próbálják megidézni, mint oly sokan mások, inkább kevesebb mint több sikerrel. Itt ha csak egy kicsit megy mellé valami, abból már csak egy komolyan vehetetlen hisztizés marad. Szerencsére ez a Buffout esetében nem áll fent, még ha nem is ereszkednek olyan mélységekbe mint az említett klasszikus, úgy gondolom az irány jó és elkötelezettség is van. Így a lehetőség adott, hogy a jövőben valami igazán nagyot dobjanak. Én már várom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr4515702892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása