2020. augusztus 25. 17:58 - Professor_Shub Niggurath

Jack/Niyazov - Split (2020)

A grindpunk meg a powerviolance olyan nekem, mint a szex és pizza. A szar is jó, ha meg véletlen tényleg fasza akkor még az  istenek is manifesztálódnak, egy gyomron rúgásra. A Jack meg valljuk be, alapból kurva jó. Aki járatosabb az ilyen zenékben az már biztos hallott róluk, szóval annyira nem kell őket magyarázni. A lényeg, hogy számomra kb akkora underground hősök, mint a Nadir. Kitartásból és minőségből ötös. Én jobban a Neurózis lemezük után merültem el a dolgaikban, azóta is az a kedvencem tőlük és mindig tűkön ülve várom, hogy mikor rukkolnak elő valamivel. Amit szerencsére elég gyakran megtesznek.

Ide cuccuk pedig egy split, a szerb Niyazov zenekarral. Az ilyen lemezek azért rohadt jók, mert például a Niyazov valószínűleg kimaradt volna, ha nem a Jack-el szerepel együtt. Magáról a lemezről már meghallgatás előtt jó érzéseim voltak, nekem  már az Oroszlánkirály-ban is a hiénák voltak a kedvenceim, kaptam is érte eleget. Ez az öltönyös, ügyvéd hiéna pedig elég jól ráhangolt, erre a kis marék csörömpölésre ami itt várható. A Jakc-ről mit lehetne mondani? Hozza azt amit el lehet várni tőle, mocskos atom gyors szájon baszás, kompromisszumok és megállás nélkül. A Jack-ben mondjuk mindig is azt szerettem, hogy a csörömpölés és a gyorsaság ellenére, tele van verve lendületes és bólogatós témákkal is rendesen és valahogy ezt a két dolgot olyan patikusi pontossággal rakják össze, hogy a végeredmény mindig egy országúti hajszához hasonló élmény. A Niyazov is valami hasonlóan a földre okádott koktél, csak náluk nagy szerep jut a mosómedve crust-os témáknak. Mosdatlan, csöves paraszt hangzás és témák az egész baromi fogós dallamokkal nyakon öntve. Nekem a legjobban sátánfattya dual vokál tetszett, ami mondjuk nem újdonság, sőt jobban megvalósítva és lehet hallani, mégis ehhez a mocsoksághoz amit itt hallunk több mint kellően dinamikus és vad. A Systemfuck pedig a lemez legjobb dala, az enyhén black-es dallamok és lendület, tökéletes lezárása ennek a split-nek, ami a Boffuot/Season of Mists mellet eddig a kedvencem idén.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8816176608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása