2021. március 22. 17:17 - Professor_Shub Niggurath

Closer - Within One Stem (2021)

 

Idén már megszaladt egy screamo lemez nekem, a Portrayal of Guilt képében. Viszont itt a folytatás, ami majdnem van ugyanolyan jó, viszont teljesen más irányból közelít a dolgokhoz. Ez a Closer.

Az idei durrantás már a második lemezük. Ebbe a szokványos 23 percben viszont mindet sikerült bele pakolni, ami anno, a 2000-s évek elején szétpörgette a stílust. Post hardcore-os ömlengések, mid-west-es hisztizések és pattogások, a legjobb arányokban keverve. A legjobb talán ami feltűnik az első lemez óta az, hogy ebben a három évben még jobban ösze szoktak a tagok. Erősen érezni a három tag közötti  kémiát és tenni akarást, meg azt, hogy mindannyian ugyan arra akarnak menni. A hangzás patent él és mozog minden, letisztult és kristálytisztán mindennek meg van a helye és a funkciója. Az ének vehemens vagy lágy éppen a helyzetnek megfelelően, na meg érzelmekkel teli és intenzív. Mondjuk ha egy screamo lemeznél nem ez lenne a helyzet, már bajok elnnének. A hangszeres dolgokra is elmondható ugyanez, a kiállások jól időzítettek és tökéletesen vezetnek fel kitöréseket vagy éppen nyugtatják le a kedélyeket. A hatások egyértelműek, még sem a másolat érzetét keltik a dalok, hanem, hogy ők bizony jól megtanulták a leckét és kamaztották is. Szóval simán eszünkbe jut a La Dispute vagy a Pianos Become Teeth aminek például a hangzása nekem már túl nyálas, itt mégis sikerült úgy megvariálni az egyveleget, hogy nem tűnik annak. Egy bekezdéses screamo, semmi különleges, csak egy kiváló lemez, felesleges is róla többet magyarázni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9416474104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása