2021. augusztus 05. 14:03 - Professor_Shub Niggurath

Zulu - Dupla pofon, dupla EP

img_8559.jpg

A Quality Control HQ az egyik legizgalmasabb kiadó jelenleg számomra. Megállíthatatlanul kutatják az kobbnál jobb új bandákat és bár alap dolog, hogy hc legyen azért bőven merítenek mindenfelől. A Fuse, Vile Spirit és Big Cheese hármassal mér így is nagyot durrantottak tavaly, viszont még itt van a Zulu is.

A Zulu Anaiah Lei solo cuccaként indult. Őt mondjuk a Dareből ismerheti a nagyérdemű, akik a nyáron jöttek ki egy elég erős dallal és nem sokára jön az új anyaguk is. Azon a vonalon inkább a klasszikusabb irányt tolják, ha azt mondom Terror már kb képben is vagy. Na a Zulu kicsit másabb, vehemensebb és mocskosabb. Időközben lett egy élő felállás is, de többnyire Anaiah kezében van minden. Szóval vehemensebb és mocskosabb , olyan mint egy szép nagy rozsdás kondér, amibe dobáltak powerviolancet, old school hardcoret de még beatdownt is, ennek eredménye pedig ez a kétszer nyolc perces pofoszkodás.

A titok itt igazából annyi, hogy olyan okosan keverik az arányokat és kiállsokat, hogy miközben full lendületes az egész, simán tele van táncos döngölésekkel. Amitől nem lassabbnak tűnik, vagy pihenésnek, hanem inkább erőgyűjtésnek egy még nagyobb pofonhoz vagy egy lassan érkező pofánrúgásnak. Az arányok hibátlanak a dalok rövidek és lényegretörőek, nincs semmi lacafaca vagy üresjárat, kőkemény és tömény agresszió. A mondanivaló pedig adott, egy egytől egyig fekete bandáról van szó, így a duma is a fekete büszkeségről szól. Aki unja ezeket az meg se próbálkozzon vele, bevallom néha már én is. Kurva sokszor érzem mostanában azt, hogy csak azért tolnak ilyen mert ezt várják el tőlük, mert erről KELL szólnia, faszt kell, arról kell amiről van mondanivaló. Na itt nem érzem, ez teljesen őszinte, nem tudom mitől, csak érzem. Az meg, hogy alább linkelt koncerten az első sorban egy Burzum felsős gyerek cséphadar és senkinek semmi problémája ezzel, az egyik legkirályabb dolog amit mostanában láttam. Jah kicsit irónikus, de totál káosz, kicsit magamra is ismertem, mert én is szeretem a Burzumot és én is leszarom, hogy Varg egy pöcs meg hogy mit magyaráz. Sőt straigt edge hardcorera szoktam sütni a csirkét, na miiii vaaaan?????

Csürdöngölős 8.5/10 átlagolva

Ui: A dolognak van aktualitása is, a Flatsphot Records újra kihozza vinilen mindkét cuccot, ha van türelem és kivártok, lehet lesz IZomerőszak Pogo Distroban is.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr416649840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása