2022. november 21. 16:41 - Professor_Pikt

Purzum - Filosofeline (2021.)

purzum.png

A következő sorokban bemutatott album teljes mértékben a fantázia szüleménye, a valósággal való bármilyen párhuzam a véletlen műve.

Az Oslo-ban honos Purzum 2021. májusában jelentette meg ezt a remekművet, stílusban a comfy synth és a dungeon synth elemeit vegyíti…szóval ezen műfajok rajongóinak KÖTELEZŐ ez az anyag.

Az album tracklistje igen egyedi, és címszavaiban is jól prezentálja álomszerű, játékos mivoltát.

  1. Bundleteit
  2. Closer to the Hearth
  3. Painhealer
  4. Slumber of the Beast
  5. Countdown to Relaxation
  6. Nurtured at Birth
  7. At the Fireside Eclipse
  8. From the Cradle to Behave

Alapos, és hosszú időt felemésztő kutatás során jöttem rá, hogy a művész egy hírhedt norvég előadó V.Whiskersnes, egy feliscatusoliával diagnosztizált férfi. Ez a ritka mentális zavar olyan tünetekkel jár, mint az ablak bámulása, bútorok kárpitjának rongálása, dolgok indokolatlan lökdösése, valamint széklet ürítés puha, homogén anyagokat tartalmazó edényekbe, mint pl. virágcserép, homokozó, vagy az esti filmnézéshez előkészített nasis tál. Mivel a páciens macskának képzeli magát, ezért vagy csendben dorombol, vagy csak simán rombol. Whiskersnes akkor vált híressé, amikor egy norvég templomban, miközben a kórushoz mászott fel, az egyik máriáslány bojtos sapkáját birizgálni, lelökte az örökmécsest, és az egész épület a tűz martalékává vált.

Whiskersnes-t a norvég gyepmesteri kamara munkatársai ivartalanították, és elzárták, majd pár év benn tartózkodás után szabadlábra helyezték. Sokáig egy régi zeneiskola padlásán bujkált, ott írta meg élete művét, a Filosofeline albumot.

A lemez egyébként egy kifejezetten kellemes hallgatni való, főleg a karácsony előtti időszakban, a felgyülemlett szabadságok kiélése közben hasznos, egy-egy esti romantikázáshoz, amíg nem csak a Reszkessetek betörőket nyomják majd orrba-szájba a médiumok. Hallgatása közben nagyon jó kívánságlistát írni a Jézuskának, felélni az adventi naptár édességeit, vagy esetleg felkészülni arra, hogy valamikor jövő szeptemberben meglepjük szüleinket egy unokával. Magányos macskatulajdonosok örömmel hallgathatják, kis kedvenceik bohóckodását figyelve, de számomra például azt juttatja eszembe, hogy hazavezetek anyámékhoz, bezabálok, feldíszítjük a fát, és egy forraltbor után behunyok a régi gyerekszobámban.


Filosofeline | Purzum (bandcamp.com)

Aki szereti a reklámok által árasztott ünnepi hangulatot, mint pl. én, annak itt a yt link:

Purzum - Filosofeline (2021) - YouTube

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr7917984068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása