2023. február 08. 21:01 - Professor_Shub Niggurath

Vægtløs - Kakafoni (2022)

ds.jpg

Néha elég váratlan helyekről jönnek az új zenék. Például, az is elég váratlan volt, amikor az Agyampokla Tomi rám írt, hogy itt egy nagyon fasza dán cucc. És ha úgy van írjunk róluk pár szót, mert nagyon fasza gyerekek, csak nem Agyampokla stíló, annyira. Már akkor lejött, hogy tényleg fasza cucc és hogy írni is fogok az EP-ről, de az időhiány és az év végi letargia közepette elfelejtettem.

Screamo, post-hardcore, black metal, blackgaze. Fájás, sírás, szenvedés. Néhány szóban így lehetne leírni. Ezek alapján pedig, aki kicsit jártas az ilyen dolgokban, nagyjából sejtheti mire kell számítani. Magyarul sok újdonságot nem találtak fel, de ez meg nem jelenti azt, hogy rossz lenne, sőt. Kifejezetten tetszik, hogy az arányok sokszor elcsúsznak a black metal felé, de a süvítő rideg északi dallamokban mégis van egyfajta melegség, mármint hangzásilag. Elég intenzíven húzzák ránk a vizes lepedőt, ami tele van érzelmekkel, kitörésekkel, fájdalommal, sírással. Ehhez rengeteget hozzá a kiváló vokál, ami elég sokszor kifejezetten szívszaggatóra sikeredett. A tempóval házasított intenzitást, pihentető kiállások színesítik. Amik adnak egy kis fellélegzésnyi időt, hogy utána újult erővel ülhessünk fel, erre az érzelmi hullámvasútra. Most lehetne még itt órákig beszélni, hogy milyen hang milyen pillanatnyi érzelmi kinyilatkoztatás meg, hogy az ének milyen traumák kotyvasztott torok produkciója, de felesleges. 14 perc tömör black/screamo amit hallgass meg, mert megérdemlik.

rövid de velős 7.5/10

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr7618040296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása