2021. március 12. 11:05 - Professor_Shub Niggurath

Három hardcore-szerű kislemez, testnek és léleknek

Na ezt most jól benézte mindenki aki ide tévedt, mert a háromból kettő powerviolance. Nem véletlenül volt hardcore-szerűnek írva, de már mindegy, így jártál, pörgesd le mindet, akkor gyorsabban szabadulsz. Mert hosszú táncdal fesztiválra itt nem kell számítani.

Gulch/Sunami - Split (2021)

Tavaly jött ki a Gulch legutóbbi cucca, ami igencsak nagyott ment, nálam is és többnyire mindenkinél. Jól kevert breakdown-ok a hardcore-os vehemenciával és a death metalos döngölésekkel. Van még itt grindcore is, meg pv is néha. Szóval minden ami szemszájnak ingere. A kérdés már csak az, hogy hosszútávon is érdekes tud-e maradni ez a recept, vagy mennnek a süllyesztőbe, de ez már a jövő zenéje, eddig elég jó a húzása a dolgaiknak. A Sunami-t meg eddig nem vágtam, pont ezért is szeretem a spliteket, adogatják a szemelé a rohadt jó bandákat, amiket lehet a büdös életben se találnék meg magamtól. Náluk már a grafitis név és a borítók is előre vázolták, hogy nekem ez egy bejövős cucc lesz és nem is tévedtem. Ugyanúgy kettő dallal jönnek mint a tettestársaik és a stílus is hasonló. Csak ők sokkal jobban a beatdown-ban gyökereznek. Fejszaggató dob, a föld alá hangolt gitár és katonás menetelés. Lüktet az egész, ahogy a nagy könyvben meg van írva, viszont közben a dinamikára és a váltásokra se lehet panasz, mindenképpen csekkolni valóak az előző anyagaik is.

Noll IQ - Ricky Bruch (2021)

Egy kis hazai, valószínűleg nem kell bemutatni senkinek a Drinkin Beer in Bandanas Records munkásságát. Ha mégis, akkor se fogom, keres rá nyagon gyorsan és akkor rá jössz magadtól is, miért fontos annyira Béla munkája. Piszok gyors powerviolance svéd honból, ahol punk épp annyira része a dolgoknak mint a féktelen darálás. Erőszakos és piszok rövidek a dalok, na meg a lemez is. Simán vége mire kinyomod, a reggeli fekete kávé okozta barnamacit. A trükk többnyire a gitárban van, mint a Life Metal Kills belépő témája. Na meg a hanzásban, ami nem trükkös viszont zajos és mosdatlan. Bajom megint csak a szokásos, hogy vannak itt baszott jó témák de mire igazán jó lenne vége is, így itt maradtam megint álló fallosszal, mondjuk az se rossz érzés, ezért lement párszor.

Ghettö/PowerxChuck - Split (2021)

Megint split és megint csak az egyik bandát ismertem. A PowerxChuck rohadt jó, hozza a pv bandáktól elvárt gyors és arcszagató témákat, forr a véred és bizseregnek az ujjaid, mert érzed, hogy a főnököd nyakán lenne a helyük.Bennük én azt szeretem, hogy rohadt jó dallamokkal operálnak, levágják, hogy fél percet nem visz egy blast beat a hátán, többnyire. A Ghettö már kicsit zajosabb, a sebesség az Isten, Hermész egy lófasz ezekhez az olasz srácokhoz képest. Témák is vannak dögivel, de már azok is olyan erőszakkal átitatt dalamok, hogy ha lenne hely az ágy alatt tuti alábújnék. Az ének meg egy spártai csatakiáltás, a lelked mélyéről felszakadó, most legyen elég üvöltés. Sebesség, harag, blasbeat, ennél jobb szentháromság nem kell.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8516458676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása