2022. június 28. 18:05 - Professor_Shub Niggurath

Crownovhornz - Deity Czn (2021)

asd_12.jpg

Múltkor mikor nézegettem, hogy Dylan kivel nyomja a Collapsed Skullt, akadt meg a szemem, az egyik arc insta oldalán, ahol a tavaly kijött hip-hop lemezét promozta. Már a borító és a név sejtett valamit, hogy itt valami nagyon sötét és nyers dologban lehet részem. Hát, nem tévedtem sokat.

Sőt, igazából semennyit. Ami igazából sokadik hallgatásra tűnt fel, tegnap, mikor munkába menet hallgattam, azonnal utána pedig a Collapsed Skullt, az az, hogy le se tagadhatná Jordan, hogy mindkettő az Ő cucca. A Skullos sample-rek, nem hasonlóak ahhoz, amik itt mennek, hanem szerintem kb a tavalyi lemezről lemaradt dolgokat hasznosították újra. Így adja is magát, hogy ez a lemez a Collapsed Skull rap kis-nagy tesója. A hangzás, az attitűd, a hangulat szinte ugyanaz. És itt jön az a dolog, hogy amikor metalos vagy hardcore arcok csinálnak hip-hop lemezt, annál kevés jobb dolog van. Az a nyers, dühös, frusztrál tenni akarás árad az egész 20 perces anyagból. Szinte szét pattan az egész az energiától.

És hogy mennyire nyers? Szarul kevert, 36 Chambers. Meg van a Bring Da Ruckus csettintgetése? Na itt az egész lemez, pont ugyanaz az attitűd. Mellé még egy kis Gravediggaz, meg kurva para horrocoreos témák keverednek a Jedi Mind Tricks, Vinnie Paz meg hasonló latinos arcok cuccaival. Ennek eredménye egy nagyon izgalmas anyag, amin mondjuk nincs semmi nagy megfejtés vagy újdonság, de úgy baszták ide a 90-es éveket, mintha valami időutazás lenne. A beatek ütnek jobbról, balról nincs kegyelem és mindegyik teli találat, amire teli találat flowk mennek. A featek közül mondjuk eddig egyet se ismertem, de ezután simán rámegyek bármelyikre. Osztályharc, rasszizmus meg minden, ami hardcore, előadva mindenféle üvöltözés nélkül, nagyon kellemes flowkkal, visz magával sorról sorra. Mégis érzed, hogy ez az egész egy kibaszott dühös kiáltvány. Aminek egyetlen célja a dühöngés, hiszen eredménye ennek úgy se lesz, ha meg ráakadtál valószínűleg újdonságot nem fog mondani. De azért néha jó, ha újra felmondják a leckét, csak azért, hogy ne felejtsük el mi a szitu éppen.

mocskos 9.5/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr1717869591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása