2022. augusztus 24. 15:57 - Professor_Nagaarum OMons

Lord Mantis - Tormentor (majdnem) kritika

Hozzám még csak most ért el, hogy Charlie Fell 2018-ban visszatért a Lord Mantishoz. Ezen az EP-n meg még az öngyilkosságot elkövető Bill Bumgardner játéka hallható. Pont annyira elég, hogy felcsigázzon, majd a végjáték előtt vége is van. Ez így nem jó. Szigorúan szubjektív véleményemnek adok hangot, amikor azt mondom, hogy egy EP legalább 12 perc legyen, vagy három dal, különben olyan, mint a befejezetlen kefélés… Feltéve, ha jó a zene. Ha szar, akkor semmiféle kefélésre nem hajaz, esetleg olyanra, ahol Önt kefélik (nőkre nem értendő).

lord_mantis1.jpg

A felállásnál a Metal Archivesnél azt látom, hogy Markuszewski és Fell alkotja jelenleg a bandát. A két szarházi adja neki rendesen, de az mindenképp zavar, hogy a nóták hangzása sem egyforma. Az előző lemez az Universal Death Church csalódás volt, de lehet, hogy csak a zseniális Death Mask miatt. Most sokkal inkább érzem a dalokat azon lemez részeként, és ez jó érzéssel tölt el. Az viszont nem, ahogy Charlie Fell kinéz. Az heroinista múlt vagy egyéb önpusztító tevékenység teszi ezt, de nem nézem ötven kilónál többnek. Nyilván vannak ötven kilós makk egészséges emberek, de ő mint egy enyhén piknikus hedonista disznó, úgy él az emlékeimben, nem egy leszikkadt szaharai pásztorként.

Híreket nem olvastam, meg különben is gonzót írok, úgyhogy ennek tudatában (vagy nem tudatában) vetem képernyőre a vágyam: bízom benne, hogy ez a két dal most itt előre mutat, nem hátra. Illetve hátra legfeljebb visszaint egyet a dobos tesó emlékének, és a lényegi üzenet az, hogy készül egy új mű, ami a Death Mask vonalat akarja tovább vinni.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9617915371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása