2021. augusztus 26. 11:01 - Professor_Shub Niggurath

Backxwash - I LIE HERE BURIED WITH MY RINGS AND DRESSES (2021)

ff.jpg

Megint pukkant egy cucc, amit siám pörgetni fognak a metal arcok is, vagy nem, igazából nem tudom, ilyenkor általában magamból indulok ki. Na mindegy a lényeg itt van Ashanti Mutinta másnéven Backxwash második lemeze. Az előzőeket már pörgettem korábban, ilyen címekkel mint a Black Sailormoon azért eléggé felkelti az embe érdeklődését, de hiába voltak eléggé korrekt uccok, engem annyira nem fogtak meg. Viszont az új cucc, már annál inkább.

Szóval van itt trap, metal, industral, na meg a zsigerekig hatoló szövegek. Az előadás mód meg olyan agresszív néha, hogy stefan is elismerően bólintana. Én amúgy simán rámondom a horrorcoret is, hiszen vannak olyan kísérteties alapok is rajta, mint például a Terror Packetsen, azzal a sejtelmes szövegeléssel, ami simán ide sorolható. Azt, hogy Ghostmane meg simán rálehet mondani, mert durva és tele van verve gitárral is. Viszont ezt én sokkal letisztultabbnak és profibbnak érzem, meg kevésbé tini hisztisnek, nem pedig egy szenzációhajhász drama queen vonaglásnak, mondom ezt úgy, hogy azt az úriembert is szeretem. Ennek ellenére az egész anyag tele van haraggal és dühös odamondogatásokkal, amivel az alapok és minták tökéletes összehangban járnak. Egyszerre sötét és mocskos, de mégis szépen megszerksztett tiszta és igényes, sokszor pedig teljesen meditatív az egész. Mint egy modern, városi trip az éjszakában.

Miközben egy sötét utazás az egész, közben változatos is. Mind dallamok, minták vagy tempó terén is. A Song of Sinnersben női énekes feat is van, ami nem hogy nem illik, hanem talán jobban illik ide mint az összes többi. A 666 In Luxaxaban pedig visszatér a Zambiaba, ahonnan 17 évesen költözött Kanadába, mindezt egy elég súlyos Zulu ének minta szét kenésével, magasan a legjobb dal a lemezen, ilyen cuccból egy egész lemeznyi is kevés lenne. Egy a saját démonaival küzdő ember csatakiáltásainak zajos válogatása ez, ne meg mások hülyeségei miatti frusztrációs dühöngés is egyben. Az biztos, hogy érettebb és átgondoltabb, mint a legtöbb hasnszőrű szét sztárolt előadó. Úgy látszik van is előtte egy út amin halad előre, még hozzá elég gyorsan ezekkel az évenkénti lemezekkel. Nem tökéletes, ettől függetlenül elég erős pukkasztás lett és ezek után simán érdekel mi lesz a következő.

8/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opiumbarlang.blog.hu/api/trackback/id/tr3916669978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása